Næringsforeningen har sammen med kommunen vært på besøk hos gründeren bak vekstbedriften
G.T. Automasjon & Elektroservice, daglig leder Geir Mykland.
I kjølevannet av oljekrisen etablerte han sammen med tidligere kolleger MH Wirth og Seadrill selskapet som i dag nærmer seg 100 millioner i årsomsetning og sysselsetter tett på 80 personer.
Det gleder oss å  ønske G.T. Automasjon & Elektroservice velkommen som medlem i næringsforeningen.

3 «avdelinger» 
Fra hovedkontoret på Vik i Grimstad betjenes landbasert industri med elektro- og automasjonstjenester, samt klassiske elektrikertjenester til boligbyggere og -eiere. Fra Sørlandsparken jobbes det med offshore maskineri og utstyr, blant annet kabeltromler for sikring av kommunikasjon mellom plattform og utstyr over 3000 meter ned på havbunnen, og, Hydrauliske kraftenheter og komplette kontrollrom for testing av subsea-utstyr som står oppe på plattformen. På Notodden de egen elektrotavleproduksjon og betjener i tillegg offshore kunder innen industri, datasentre eller hydrogenproduksjon.

Rekruttering til vekstbedrift
Som vekstbedrift i et kompetansemarket erfarer Mykland at timing og rekruttering er viktig.
-Vi var heldige som enkelt kunne hente kvalitative ressurser  fra blant annet oljebransjen som  lå med skudd for bauen, sier Mykland. Vi visste hva vi fikk, og sammen med ingeniører fra oljebransjen la vi et kompetanseløp som gjorde at  flere av dem kunne autoriseres som elektrikere. Dette har gitt oss universale medarbeidere, et godt verktøy for å levere på de allsidige prosjektoppdragene de får.

Fra 0-100 millioner på 1-2-3 
I 2016 var de 9 ansatte og omsatte for 3,5 millioner. I 2019 landet omsetningen 65 millioner. Nå er de tett på 80 personer med ansatte og innleide, og hadde en ordrebeholdning og kontrakter i selskapene sine som ga forventninger om å passere 100 millioner i omsetning i 2020.

Så kom Koronaen
-Flybransjen ligger nede med knekt rygg, og kommer nok til å bruke tid på å reise seg, sier Geir Mykland. Flyindustrien er for oss en kundegruppe som normalt gir god sysselsetting, men pga Korona måtte vi manøvere fra ti til en halv stilling for å tilpasse etterspørselsendringene i dette markedet. 
I tillegg har vi fått en del storprosjekter ved Notoddenavdelingen utsatt som følge av Koronasituasjonen», sier Geir Mykland.

Snarlig omstilling
Utenlandsoppdrag og produktleveranser ble krevende med Koronaen. G.T. Automasjon & Elektroservice har vært gjennom en omstillingsprosess da det ikke var forsvarlig eller mulig å sende ansatte på utenlandsoppdrag samt krevende å levere egenproduserte produkter da reiserestriksjonene rammet både dem og kundene. 
– Vi har på knappe 1,5 måneder måtte omstille og vri driften, sier Geir Mykland, som blant annet peker på Danmark som et nytt market.

G.T. Automasjon & Elektroservice leverer sine tjenester til ulike bransjer nasjonalt og internasjonalt og står seg relativt greit under Koronaen da en del av porteføljen deres er utleie til andre prosjekter. De har hatt oppdrag for store aktører som Munch Museet og Follobanen, har oppdrag for Nasjonalmuseet, og har startet et spennende samarbeid med Nymo lokalt.
– Beklageligvis har vi måtte permittere en ansatt, men har vært heldige å få innvilget midler fra Innovasjon Norge til et utviklingsprosjekt som gjøre at vi kan ta permittert tilbake igjen i  koronatiden, forteller Mykland.

Mykland har stor tor på videre vekst, tross noen uventede time outs på grunn av Korona. Med godt forhold til sin forretningsbank, fokus på nytenkning, produktutvikling og kompetansebygging, er  Mykland optimistisk, men spent på  hvordan kundenes omprioriteringer og utsettelse av prosjekter påvirker prognosen om å runde 100 millioner i omsetning i 2020.

Næringsforeningen er glad for å ha G.T. Automasjon & Elektroservice med på laget og ser frem til å følge deres spennende utviklingsreise videre.

Her blir du bedre kjent med G.T. Automasjon & Elektroservice

Foto: Grimstad Næringsforening
Fra venstre: Merete Lie Seland – styreleder Grimstad Næringsforeningen/ banksjef Sparebanken Sør, Tone Marie Nybø Solheim – rådmann Grimstad kommune, Bodil Slettebø – næringssjef Grimstad kommune, Geir Mykland – daglig leder G.T. Automasjon & Elektroservice

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support