NASJONALE TILTAK KORONA
For å ta vare på liv og helse og unngå at Norge havner i samme situasjon som mange europeiske land, innfører regjeringen nye målrettede tiltak for en tidsbegrenset periode.
Følgende nasjonale tiltak trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober:

– Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere. (Reduseres fra 200).
– Dagens adgang til å ha 600 personer til stede på utendørs arrangement begrenses til å gjelde arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
– Det blir ikke lov å ha mer enn 50 personer på firmafest.
– Regjeringen foreslår å styrke kommunene når det gjelder kontroll med etterlevelsen av reglene for arrangementer, serveringssteder og arbeidstakere.
– For at arbeidstakere fra andre land ikke skal bli ilagt karantene må de teste negativt hver 3. dag.
– Arbeidstakere fra land som ifølge EU er røde land må nå i ti dagers karantene. Dette gjelder blant annet Polen, Frankrike og Storbritannia.

– Det anbefales at man på sammenkomster i private hjem, hager og hytter ikke har mer enn fem gjester, i tillegg til husstandsmedlemmer. Det betyr at to familier med mange barn, fortsatt kan møtes.
– Alle anbefales å redusere antallet de har sosiale sammenkomster med i løpet av én uke.
Les mer her

Midlertidig smittevernstiltak for Korona i Grimstad f.o.m. 30/9 t.o.m. 14/10 2020
I solidaritet med Arendal og som forebyggende smittervernstiltak vedtok Formannskapet i Grimstad Kommune midlertidige smittevernstiltak for Korona/ Covid-19 i Grimstad  gjeldende i 14 dager fra og med onsdag 30/9 kl 16.:
– Antall deltakere på offentlige arrangementer settes ned fra 200 til 50.
– Grense på private fester settes til 10 personer
– Serveringsstedene pålegges å registrere telefonnummer til gjestene og tidspunkt for besøk

Kommuneoverlege Vige viser til at helsemyndighetene har anbefalt kommuner i et felles arbeidsmarked å ha så like retningslinjer som mulig.
– Essensen er at vi i 14 dager tråkker ordentlig på bremsen og stopper ansamling av folk slik at vi kan bidra til å stoppe smittespredningen i Arendal og området rundt, sa Vige ref. Agderposten til Formannskapet.

Det er i skrivende stund 2 koronasyke personer og 34 i karantene i Grimstad, noe som i følge kommuneoverlegen ikke er avskrekkende høyt.

For oppdatert koronainformasjon for Grimstad – se www.grimstad.komune.no

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support