I omstillingen av næringslivet vil flytende havvind kunne spille en viktig rolle, og et nytt prosjekt tar sikte på å samle bedrifter med felles interesser innenfor feltet.  Sammen med GCE NODE, NCE EYDE, Green Energy Network, HNO Agder, Universitetet i Agder og Agder Fylkeskommune er Næringsalliansen i Agder med på det regionale samarbeidsprosjektet “Flytende havvind”.

Grimstad Næringsforening er en del av Næringsalliansen i Agder.

– Vårt overordnede mål er å bygge grønne konkurransedyktige arbeidsplasser og bedrifter på Agder, og i Norge, i det globale markedet for flytende havvind. På Sørlandet har vi lange tradisjoner med å jobbe globalt, både innenfor prosessindustrien og olje- og gassbransjen. Nå håper vi å bidra til at mange bedrifter på Agder skal kunne utvikle tjenester, kompetanse eller produkter i det megastore globale markedet innen flytende havvind, sier prosjektleder Kjell O. Johannessen.

Han oppfordrer bedrifter som er interessert i områder knyttet til flytende havvind til å ta kontakt.
– Vi håper at bedrifter vil se mulighetene som ligger her, og ønsker å bygge et nettverk mellom de bedriftene som har interesser innenfor feltet. Videre vil vi koble disse sammen med andre bedrifter vi tenker at de vil ha fordel av å bli kjent med.

Både store og små bedrifter inviteres til å delta i prosjektet.
– Det er ikke nødvendig at du representerer en stor bedrift. Vi skal bidra til å utvikle en komplett næringskjede, og da trenger vi bedrifter i alle størrelser. Vi håper et slikt nettverk vil bidra til at bedriftene raskere kan oppnå resultater.

Dersom du er interessert i å høre mer om prosjektet, og hvordan din bedrift kan ta en plass innenfor det globale flytende havvind-markedet, ta kontakt med Kjell O. Johannessen på mail: kjello@greenenergynetwork.no.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock
Artikkelen er utarbeidet og først publisert av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support