Vårt medlem, Future Solutions, står bak appen Tips, som med kunstig intelligens som verktøy skal bidra til crowdsourcig av nyhetsinnhold og tiltrekke yngre lesere.

Christen Hermansen hos Future Solution er prosjektleder  for Tips-appen, et prosjektet de kjører i samarbeid med Hallingdølen, avisa Hordaland og Sunnhordland.
– Målet å utvikle løsninger som gjør det enklere å tipse avisene. Rett og slett crowdsourcing av nyhetsinnhold med støtte av kunstig intelligens som engasjerer og premierer avispublikummet. Målet er nå yngre lesere og sørge for flere yngre lesere, sier Hermansen.

I tillegg til de ansatte i avisene har de hatt med seg dyktige media- og interaksjonsdesign studenter fra Universitet i Bergen og journalistikk studenter ved Universitetet i Stavanger. Selve tjenesten med nettportal for journalister og app til leserne(tipsere) tilpasset iPhone og Android er utviklet av Appinventiv i India.

– Vi er veldig fornøyd med å lansere nå. Grunnet covid-19 har det vært færre fysiske møter og alle workshops har vært kjørt digitalt. Appinventiv i India har hatt hjemmekontor for alle sine ansatte hele perioden, noe som også har bydd på utfordringer med dårlige linjer, sier Hermansen

Tjenesten er lansert i Hallingdølen og skal de neste ukene rulles ut i de andre avisene. Det jobbes med å spinne ut prosjektet i eget as for å kunne tilby tjenesten til alle redaksjoner som har behov for en mer strømlinjeformet tipshåndtering og som ønsker engasjerte lesere som tipsere.

– Jeg har veldig troa på et slikt verktøy for å øke antall saker som kommer inn i avisa. Tidligere lyttet journalister på politiradioen for å få tips på saker som holdt på å skje, denne muligheten har de ikke lenger. Med Tipps vil de igjen få et ekstra sett med ører ute i lokalsamfunnet, sier Hermansen.

Næringsforeningen heier på gode initiativ, og vi er stolte av å dele medlemshistorier som bidrar til å synliggjøre Grimstads mangfoldige kompetansemiljøet.

Mer info om Tips-prosjektet: https://tipps.no/  og Facebook https://www.facebook.com/tippsmedia

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support