Det var god stemning på næringsforeningens første fysiske frokostmøte før helgen da 40 virksomheter var samlet i Grimstad Kulturhus for å hør om trender og tall fra Varehandelsrapporten, hva gjester og innbyggere savner i Grimstad og hvordan nye utviklingsprosjekter kan bidra til vitalisering og styrking av sentrums attraktivitet.

 

Varehandelsrapporten – optimisme tross pandemien
Thorbjørn Thorkildsen fra Sparebank 1 SR-Bank presenterte varehandelsrapporten 2021. Pandemien og nedstengning til tross er det fremtidsoptimisme å spore. Flere har hatt en god sommer og er i ferd med å komme tilbake på drift som før pandemien. Reiseliv og enkelte handelsbransjen trenger noe lenger tid på tilbakeløpet. Bysentrum og bysentra er vinnere ifht kjøpesentra og handelsparker.

 

Dette mener tett på 500 av sommerens gjeste
Daglig leder i næringsforeningen kunne røpe at Forprosjekt Destinasjon Grimstads* Gjesteundersøkelse kjørt i sommer viser at besøkende setter pris på mye i Grimstad. -Tilgjengelighet til skjærgården, naturopplevelser, lokal mat og drikke, kultur- og autentisk gamleby er blant det som settes pris på. Et stort flertall vil anbefale Grimstad til andre og det er interesse for å besøke Grimstad utenom sommersesongen.

Et overveldende flertall savner mest: Servering, restauranter og rekreasjons-/ aktivitetstilbud langs sjøfronten fra Odden til om med Torskeholmen.

Et omforent prosjekt for samhandlingsgruppen Grimstad Hele Året. Gjesteundersøkelsen omhandlet reiseinspirasjon/ferie generelt samt kjennskap og forventninger til Grimstad spesielt.

Ny Odden med ambisjon om mer liv langs kaifronten
Mathias Svoren fra Scala Eiendom tok oss med “behind the scenes” da han presenterte hvorfor Orden bygger ut, hva det kan tilføre av attraktivitet i bybildet. Det ble positivt mottatt da skisser for ny utføring fellesareal og tanker for mer attraktivitet langs havnepromenaden mellom Odden og Torskeholmen ble vist.  Utbyggingen er i rute og nye konsepter slippes ca månedlig.

Ønsker du prestasjonene fra frokostmøtet, tak kontakt med næringsforeningen.

Møtet er en del av vår serie “Fremtidens Grimstad – tørre, våge, ville” der vi gjør dypdykk i pågående og ønskede utviklingsprosjekt/ muligheter for nye og eksisterende nærings-, bo- og bydelsinitiativ i Grimstad.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support