Har ansatt landsdelens første sjeføkonom
Foto: Sparebanken Sør, fra venstre: Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug og bankens første sjeføkonom, Tore Grobæk Vamraak.

Har ansatt landsdelens første sjeføkonom

09. mai 2023 | Tekst: Grimstad Næringsforening

Sparebanken Sør henter sjeføkonom Tore Grobæk Vamraak fra Econa.
Erfaring og kompetanse som både banken og landsdelen trenger, sier administrerende direktør Geir Bergskau.

- Både banken og landsdelen mangler en sjeføkonom, og gjennom ansettelsen av Tore Grobæk Vamraak tilbyr vi media og andre en skarp og erfaren analytiker, som er tett på makrobildet og den samfunnsøkonomiske utviklingen, sier Bergskaug, som lenge har fulgt med på siviløkonomen. Tore Grobæk Vamraak er både tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor og i Finansdepartementet, og mangeårig porteføljeforvalter i Norges Bank.

– Med Tore henter vi erfaring og kompetanse som både Sparebanken Sør og landsdelen trenger. Siden 2020 har han vært sjeføkonom i Econa, og nå får han en lignende rolle i banken. Han vil få et overordnet ansvar for konsernets samfunnsøkonomiske analyser og markedsanalyser, og vil følge både makrobildet og den finansielle utviklingstrekk tett.


Flytter til Grimstad for spennende stilling
42-åringen tar med seg familien fra Oslo og bosetter seg i Grimstad, hvor både han og kona har sine røtter. Han er glad for å kunne bruke erfaringen sin i en ny landsdel.

 

Dette er en av de mest spennende stillingene på Agder, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Sparebanken Sør er en viktig aktør for vekst og utvikling i landsdelen, og jeg skal bidra til å gjøre banken enda mer relevant og i stand til å ta de riktige strategiske beslutningene. I tillegg håper jeg å kunne bidra som analytiker og kommentator eksternt, og er glad banken vil ta den rollen, sier Vamraak


Viktig for landsdelen

Bergskaug gleder seg til å få den nye sjeføkonomen om bord.

– Jeg tror han vil bli en viktig aktør i landsdelen, og bidra både for banken, media og andre aktører som trenger den type kompetanse, erfaring og analytiske evner som Tore har med seg. Vi gleder oss til å ønske ham velkommen – både til Sørlandet og til Sparebanken Sør.  

Sjeføkonomen tiltrer 1. august.