Kortfilmfestivalen - myte avkreftes

Kortfilmfestivalen - myte avkreftes

07. juni 2024 | Tekst: GNF
Visste du at den 47. Kortfilmfestivalen fyller Grimstad med mange morsomme og rørende opplevelser 12.-16. juni?
Festivalen er åpen for alle som vil se film av ulike genre. 
Myte avkreftes 
Kortfilmfestivalen er for alle!
Myten «Kortfilmfestivalen er bare for bransjefolk» er FEIL!
Festivalens filmer og arrangement er åpen for alle. Variasjonen er stor – både i tema, type film, opprinnelse med mer. Festivalen byr på et hav av opplevelser tilgjengelig for deg og dine.

I tillegg er Grimstad så heldige at verdens ledende profiler innen kortfilm tar turen til vår kjære by. Du kan komme tett på en del av dem før enkelte filmer og festivalen er vertskap for en rekke kåringer og prisutdelinger i tillegg til visning av masse god kortfilm og mange bra arrangment rundt i byen. Her finner du årets program, dagsplan m.m..

Festivalpass-rabatt for studenter og du som bor i Grimstad
Visste du at kortfilmfestivalen gir redusert pris på Festivalpass for studenter, honnør, filmcrew og alle som bor i Grimstad?Festivalpass gir tilgang til alle visninger og arrangementer i Grimstad, samt tilgang til den digitale plattformen frem til 23. juni.

Gratis utekino fredag 14. juni kl 22
Tradisjon tro blir det gratis utekino under Kortfilmfestivalen. I år på Wenzelsplass ved Café Ibsen.
Årets film, EN KVINNE I ISTANBUL,er en sjeldent varm film om de som faller utenfor samfunnet – og muligheten til å rette opp fortidens feil.

«For flere år siden reiste georgiske Tekla hjemmefra, og har ikke gitt lyd fra seg siden. Nå har tanten, den pensjonerte læreren Lia, bestemt seg for å finne henne. Motvillig allierer hun seg med nabogutten Achi, som mener å vite mer om hvor Tekla befinner seg – i Istanbul.»

Den store familiedagen lørdag 15. juni
Kortfilmfestivalen og Sparebank Sør ønsker velkomment til både animasjonsverksted og hele fire utekinoer – med egne programmer for alle fra de helt minste til de nesten voksne, og for hele familien sammen.

Program:
* 10:00–13:00 ANIMASJONSVERKSTED (ca. 9–12 år) – på Biblioteket
* 12:00–13:00 KORTFILM FOR DE MINSTE (3–5 år)
* 14:00–15:00 KORTFILM FOR TWEENS (10–12 år) (English subtitles)
* 16:00– Familiefilm: BUKKENE BRUSE PÅ BADELAND (Tillatt for alle)
* 17:30 KORTFILM FOR UNGDOM (15–18 år) (English subtitles)
Alle filmvisningene går som utekino på Wentzels plass, gratis og åpent for alle. På familievisningen av Bukkene Bruse på badeland stiller Sparebanken Sør med boller og saft/juice (og kaffe...).