Med ressursene mennesker -vann – og IT leverer Aquapartner rådgivningstjenester i kommunalteknikk fra Grimstad til Berlevåg.
Fra hovedkontoret i Østerhus forteller daglig leder og eier Rune Danneborg at han er enormt stolt av sine ansatte som bidrar til at Aquapartner årlig omsetter for over 30 millioner eksl. mva. 

Bred erfaring, spisskompetanse og leveringsdyktighet
Fra et praktisk rettet konsulentfirma i VA-bransjen med “jordnær” kompetanse har Aquapartner videreutviklet gjennom 25 år og leverer i dag spisskompetanse på flere områder bla. vei, vannverksgodkjenning, internkontrollsystemer, sikkerhets- og beredskapsplanlegging, prosjektering og bygging av kompakte vannverk, sentrale driftskontrollanlegg og rehabilitering av avløpsrenseanlegg. Samt detaljprosjektering av vannverk, avløpsrenseanlegg, ledningsnett og veier.

Kompetansen i kombinasjon med god kapasitet, leveringsdyktighet og effektivitet gjør Aquapartner til offentlige kunders naturlige valg i mange VVA-prosesser, enten det gjelder drift, administrasjon, prosjektering, prosjekt-, eller byggeledelse.

Avhengig av «gode hoder», samarbeid UiA og et attraktivt Grimstad
Da næringsforeningen var på besøk sammen med ordfører, rådmann og næringssjef benyttet Danneborg anledningen til  å rette fokus på hva som for dem er viktig for rekruttering av kompetansemedarbeidere og hvordan kommunen kan bistå. 

UiA er ekstremt viktig for Aquapartner. De trenger rekruttere studenter direkte fra UiA for å kunne ekspandere slik de har ambisjoner om. Aquapartner bidrar lokalt med kompetansearbeidsplasser innen ulike felt, f.esk ingeniører, geoteknikkere og jurister. Det er viktig at kommunen bidrar i arbeidet for å styrke fagtilbud og sikrer at relevante linjer legges til UiA Grimstad, f.eks videreutvikling av studieretninger som bidrar til å ivareta morgendagens utfordringer innen eksempelvis sikkerhet, krisehåndtering, bærekraft. 

Aquapartner kjennetegnes av et ungt miljø der  man får ansvar fra start og god teamstøtte. Danneborg avviser at det er negativt når de henter studentene direkte fra studioer og kanskje opplever at «andre stjeler dem». En viktig del av Aquapartners samfunnsrolle er å bygge opp og gi ansatte rom for utvikling, og han ser det som fint at andre verdsetter kompetansen som bygges opp hos dem.

Det er ekstra viktig at kommunen, med tanke på å få studenter til å bli, eller flere unge til å flytte til Grimstad, tilrettelegger for gode boforhold, barnehager-, skole og fritidstilbud – og – båtplass.

Her kan du lese mer om Aquapartner.

Foto: Maria Tønnesen, Grimstad kommune

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support