“Grimtad-reker” til Tromsø. Fiskernes Salgslag/ Grimstad Fiskemottak har i over 75 år vært mottak for lokale fiskere med ferske råvarer av ypperste kvalitet og levert kortreist mat og lokale råvarer fisket utenfor kysten i Grimstad. Fra to fiskebåter og ca 50 fiskere/ butikkansatte leverer de  uante tonn med lokale råvarer  – ikke bare til Grimstads befolkning, men også til detaljister og restaurantnæringen regionalt. Reker leveres lokalt og langs kysten helt opp til Tromsø.

Det «yngler» ved mottaket. 32 fiskere i turnus på båtene – det blir som en familie, så er jo også 4. generasjons fiskere blant mannskapet. En bransje det er vanskelig å rekruttere til, sies det, noe som blir avkreftet av gutta. Fiskemottaket har også ungt mannskapsteam og ser en gryende nysgjerrighet og interesse som lover godt for fremtidig rekruttering.

Myten om spøkelsestorsk, fiskerne bidrar til forskning. «Det er ikke torsk igjen sørpå», sier ryktene. Daglig leder, Endre Fosseli, avkrefter dette. Det trekkes fremdeles torsk, og rekene er ikke borte. Bestander går i syklus, reker har 7-års sykluser, variasjon i mengder er derfor mer normalt enn hva man skulle tro. I tillegg til selve fisket, samarbeider fiskerne med forskningsinstituttet og kjører «forskningstokter» som bidrar til å følge utvikling på bestander.

En positiv omsetningssteam. Fiskemottaket og butikken omsetter for omlag 30 millioner i året. Butikken opplever kundevekst og registrer fornøyd en økning av yngre kunder, spesielt barnefamilier. Med havets ferskeste fristelser og Sørlandets beste fiskekaker, forventes i år en omsetningsøkning i butikken på 25 % . Selv sier Endre at «Butikken lever best om sommeren, mottaket om vinteren». De ser lyst på fremtiden og har kapasitet til mer enn å doble mottaket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support