Ved årsskiftet ble det klart at styret i Nye Veier foreløpig ikke prioriterer E18 Arendal-Grimstad for utbygging. De 8 kommunene i Østre Agder (8K) har vært tydelige på at dette ikke er ønskelig og at prioritering og reguleringsprosess må på plass snarest.

Arendal og Grimstad kommuner (2K) har i den sammenheng sammen med Nye Veier startet et samarbeid om en verdiøkningsprosess for å øke den samfunnsøkonomiske lønnsomheten i prosjektet for det 20 km lange E18-strekket.
Det igangsatte arbeidet vil muliggjøre prioritering av utbygging av delstrekningen som inngår i kommunedelplanen for E18 Dørdal –Grimstad som ble vedtatt høsten 2019.
Målet er at verdiøkingsprosessen skal være gjennomført slik at prioritet kan gis ultimo 2021.
Beklageligvis endres ikke dagens båndleggingssoner under verdiøkingsprosessen (VØP).

VØP skal være i gang og følges opp av 2K der både Grimstad og Arendal har E18-fora bestående av politikere og administrasjon. Parameter og vektingen for VØP er foreløpig ikke tydelig definert. Den 22/10-20 er det statusmøte mellom 2K og Nye Veier.

Grimstad Næringsforening ønsker ikke at utviklingsmulighetene i Grimstad settes ytterligere på hold og jobber aktivt for at 2K og VØP har fremdrift og fremmer næringslivets interesser. Her kan du lese om noen av næringsforeningens adresserte negative ringvirkninger for Grimstad.

Daglig leder, styrerepresentanter og representanter fra ressursgruppe for bygg-, anlegg- og eiendomsvirksomhet deltar aktivt i prosessen.

E 18 var en prioritert sak da næringsforeningen ved daglig leder og styret hadde sitt årlige dialogmøte med Formannskapet 24/9-20.

Dersom smittehensyn tillater, inviterer vi våre medlemmer til Frokostmøte med E18 på agendaen primo november.
Har du innspill, eller ønsker mer informasjon, kontakt oss: post@grimstad-nf.no eller tlf 48 00 43 36.

Nye veiers status E18 Grimstad-Arendal finner du her
Nye veiers status E18 Tvedestrand-Dørdal finner du her

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support