Vårt medlem, Det Norske Brenneri (K.G. Puntervold AS), bidrar i nasjonal koronadugnad. I helgen la de i rekordfart om produksjonen og byttet gin- og akevittproduksjonen med produksjon av håndsprit til sykehus og dagligvare i Norge. I brennevinspordusenetens spritfabrikk går de nå to skift for å lage mest mulig av den spesiallagede spriten, som er et bidrag til å begrense spredningen av koronaviruset.
Titusenvis av den nye merkevaren «Norsk Håndsprit» fra Grimstad er sendt ut til lokalmarkedet på Sørlandet og til storgrossisten Norgesgruppen.

Det har vært en skrikende mangel på desinfeksjonsmiddel i Norge, og det er en av grunnen til at vi har ønsket å bidra. Vi har sprit og vi har kunnskapen som trenges for å kunne lage produktene, sier Det Norske Brenneri.

Trenger flasker
Selv om produksjonen går på skinner , men har de en utfordring: Flaskeprodusentene i Europa klarer ikke levere raskt nok,det mangler større plastflasker håndspriten kan tappes på.
– Vi mangler egnede plastflasker og skulle gjerne hatt flere. Folk som har tomflasker som tilfredsstiller kravene, kan kontakte oss, sier Fabian Widmer hos K.G. Puntervold.

Forsyner fortsatt Vinmonopolet
De skal fortsatt forsyne Vinmonopolet. De mestsolgte produktene som Harahorn Gin og Arvesølvet akevitt blir produsert som vanlig.

For ordens skyld: Håndspriten kan ikke drikkes.

Les artikkelen på NRK 

Har du gode bedriftshistorier du vil dele med oss, send oss en mail.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support