Under vårt medlem Grimstad Håndverk- og Industriforenings siste kollegatreff hos Herlighed, smakte det nok ekstra godt for to av de tilstedeværende da foreningens styreleder, Morten Sten Jacobsen, sto for utdeling av årets stipendiefond.

– Regionen vår trenger tilvekst av arbeidstakere, og vi trenger miljøer som gir mulighet til kompetansepåfyll. Det er derfor gledelig å se at vårt medlem, Grimstad Håndverk- og Industriforening, gjennom videreføring av en snart femti år stipendietradisjon bidrar til at både ansatte og ledere samarbeider for kompetanseløft hos medarbeidere, sier. Hanne Gulbrandsen, daglig leder i Grimstad Næringsforening.

Motivere til kompetansepåfyll
– Endringer skjer fort også i våre ulike bransjer. Vi ønsker å bidra til å motivere flere til kompetansepåfyll som kurs eller videreutdanning i kombinasjon med jobb, sier Styreleder i Grimstad Håndverk- og Industriforening Morten Sten Jacobsen.
Foreningen ønsker at stipendiet skal bidra til å motivere unge ansatte, og Jacobsen utfordrer foreningens medlemmer til å videreformidle fremtidige utlysinger til sine ansatte og oppfordre dem til å søke.

Tømrer og el-montør takker arbeidsgiver 
-Det er spesielt hyggelig å kunne dele ut to stipend akkurat i år, sier Jacobsen som kan vise til enstemmig vedtak av komiteens innstilling.
Årets stipend på kr 5 000,- tildeles en tømrer og en el-montør som begge jobber redusert for å kunne ta utdanning på deltid.

Markus Gundersen er 24 år og jobber som tømrer HL Bygg. Ved siden av jobben går han tredje av fire år ingeniørretning på fagskolen i Kristiansand. Stipendiet vil komme godt med som bidrag til å dekke studiekostnader som bøker, utstyr, programvare etc.

Leif Vigre er 25 år og startet som lærling hos Agder El-Installasjon i 2013. Han ble siden montør har i høst startet forkurs til ingeniørstudier samtidig som han jobber videre i bedriften. Stipendet vil gå til å dekke studie- og levekostnader.

Begge mottakere sier smilende at støtten kommer godt med. De har selv tatt initiativ til videreutdanning og roser sine arbeidsgivere Svein og Johan Fredrik hos HL Bygg samt Preben hos Agder El-Installasjon for god oppfølging og tilpasning så jobben kan kombineres med studier.

Stipendiefond – 46 års tradisjon
Grimstad Håndverk- og Industriforenings stipendiefond har eksistert siden 1974 og utlyses på høsten med tildeling i desember.
Fondets formål er å yte stipendier i studieøyemed fortrinnsvis i håndverk- og industrifag under ellers like forhold til medlemmer av Grimstad Håndverk- og Industriforening, eller til medlemmers svenner og lærlinger eller de som har tilsvarende stilling innen industrien.
Søkere med yrkesmessig tilknytning til, eller med fast bopel i Grimstad, kan komme i betraktning.
Stipendiefondet ledes av en valgt sekretær, p.t. Kjell Jensen.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support