Flere arbeidsplasser, banebrytende forskning og utvikling i verdensklasse!
Morrows Battery Innovation Center etableres ved siden av UIA og Sørlandets Tekonologipark i Campus Grimstad og vil være kompetansesenteret der Morrow Batteries kan utvikle og kommersialisere ny batteriteknologi.
Senteret bidrar til  at Morrow kan favne hele verdikjeden fra forskning og design til masseproduksjon av battericeller og vil være det første i Norge der det er mulig å gjennomføre kundekvalifisering for bilindustrien samt å akselerere utviklingen og kommersialiseringen av ny batteriteknologi. I følge Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries, er bygging av innovasjonssenter og pilotfabrikk viktige milepæler og starten på det som skal bli Morrow Industrialization Center.

Grimstad i sentrum av «Batterikysten»
Morrow vil være knutepunktet og danne grunnlaget for bærekraftig og lokal batteriutvikling i «the Battery coast», eller «Batterikysten». Navnet «Batterikysten» spiller på de naturgitte fordelene Agderregionen har, som overskudd av rimelig og fornybar energi, kort vei til de europeiske markedene samt verdensledende prosessindustri.

– I samarbeid med våre partnere etablerer vi et sirkulært økosystem rundt verdikjeden av batterier. Det har vært viktig for oss å utvikle et innovasjonssenter som tar høyde for dagens høyteknologi, samtidig som vi allerede nå tilpasser oss for fremtidens teknologier, sier Andersen.

– Det er svært gledelig og stort at en så viktig aktør som Morrow blir en del av Grimstads attraktive tek- og innovasjonsmiljøer. Etableringen ved Campus Grimstad generere nye, viktige og fremtidsrettede kompetansearbeidsplasser for Grimstad. Senteret vil forsterke Grimstads posisjon som Agders teknologi- og innovasjonssenter, sier Hanne Gulbrandsen, daglig leder i Grimstad Næringsforening, som ser frem til å ønske Morrow velkommen “i hus” i Grimstad.

Hun understreker, som kommunikasjonsdirektør Petter Toldnæs i kommunen, at når Morrow peker på Grimstad for utvikling og videreutvikling av et av de industriområdene som vil prege fremtiden vår i høy grad, styrkes Grimstads kandidatur i kampen om nye etableringer og batteriinitiativ.

Byggestart tredje kvartal 2021
J.B. Ugland Eiendom AS står for utvikling og utleie av selve bygget gjennom et nært samarbeid med Morrow. Innovasjonssenteret vil ha lab-fasiliteter og kontorer fordelt på tre etasjer. Byggestart er planlagt til tredje kvartal 2021, og det vil bli cirka 30 ansatte ved innovasjonssenteret.

-Vi er svært stolte over at Morrow har valgt å legge sin første etablering på Campus i Grimstad, et gledelig resultat av det nære samarbeidet mellom akademia og næringsliv som er utviklet her siden Universitets åpning i 2010, sier Jill Akselsen, daglig leder i J.B. Ugland Eiendom.

Egen samarbeidsavtale UiA og Morrow
– Dette er et klart tegn om at visjonene om «batterikysten» er i ferd med å realiseres, sier rektor Sunniva Whittaker via UiAs hjemmeside.
Fakultet for teknologi og realfag og Handelshøyskolen ved UiA inngår en samarbeidsavtale med Morrow Batteries. Denne innebærer blant annet forskningsprosjekter, bachelor- og masteroppgaver til våre studenter, gjesteforelesninger og delte forskerstillinger.

Whittaker synes særlig nyheten er gledelig for studenter som får en spennende, fremtidsrettet aktør inn på campus. Det gir gode forutsetninger for arbeidslivsrelevant utdanning.

Pilotfabrikk i Eyde Energipark
Pilotfabrikken vil bli bygd i Eyde Energipark i Arendal, samme sted som den planlagte gigafabrikken og har byggestart i fjerde kvartal 2021.

Batterisatsningen symboliserer en ny tid for Agder, og Grimstad har en sentral plassering i “the Battery Coast”, som i følge Morrow blir et europeisk tyngdepunkt for utvikling og kommersialisering av ny battericelleteknologi.

Les mer her:
Grimstad Adressetidende
Dagens Næringsliv

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support