Vårt medlem i Teknologiparken får ny eier, skal tredoble staben og rigges for børsen.
Utel Systems har telegiganter i Japan, England og Norge som kunder.

– Utel Systems er et spennende, datadrevet nisjeselskap med stort potensiale. En perfekt match for oss, forteller Espen Zachariassen, administrerende direktør i Alytic.
Alytic er heleid av Arendals Fossekompani for å kjøpe, utvikle og skalere datadrevne selskaper i ulike bransjer. Nå kjøper de 97,5 prosent av Utel Systems.

Håndterer en mrd i døgnet

Sju ansatte i Utel Systems utvikler programvare som analyserer data og overvåker trafikken til de virkelig store telekomselskapene. Utel Systems har også utviklet programvare som blokkerer uønskede samtaler. På kundelisten står blant annet Telenor, British Telecom og japanske KDDI, Softbank Mobile og NTT DoCoMo. Programvaren samler og bearbeider enorme datamengder. Dataene brukes blant annet til å omdirigere trafikkstrømmer for å optimalisere nettet, eller for å avdekke uregelmessigheter. For de største kundene logger og analyserer Utel Systems 1 milliard hendelser per døgn – i sanntid.

-Utel Systems har en sterk internasjonal posisjon, men også et betydelig potensial for utvikling og skalering. Når et selskap kan kapre store kunder i Japan, nesten uten å prøve, sier det noe om potensialet. Utel Systems skal vokse og utvikles til å levere Software-as-a-Service og abonnementstjenester, forteller Zachariassen.

Fra 7 til 20 ansatte

– Vi er ikke så mange folk, men vi er svært kompetente og en betrodd partner for noen av verdens største telekomselskaper. Med støtte fra Alytic og Arendals Fossekompani legger vi nå en plan for å kapre større markedsandeler, opplyser daglig leder Frode Gorseth i Utel Systems.

Sju ansatte skal bli til 20 i løpet av kort tid. Nye funksjoner innen salg, markedsføring og forretningsutvikling, samt styrking innen teknologi, skal på plass for å realisere klare ambisjoner om vekst.

– Vi har blitt kontaktet av næringsforeningen og ordføreren i Grimstad, og det jobbes med samarbeid med UiA. Så jeg håper vi kan presentere en del spennende nyheter fremover. Blant annet skal jo staben nesten tredobles, sier daglig leder Frode Gorseth i Utel Systems AS til Adressa.

Kilder: Grimstad Adressetidende og pressemelding Arendal Fossekompani
Foto: Screenshot Grimstad Adressetidende

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support