Verdenselite til Grimstad

Verdenselite til Grimstad

18. november 2022 | Tekst: Hanne Gulbrandsen
Klassisk i Sentrum inviterer for første gang til en uke med Vinterfestspill og mesterklasser på sørlandet. Strand hotel og Vinterfestspillene har funnet tonen og det er duket for festspillenes høydepunkt festmiddag lørdag 6. januar kl 19.
"En generøst utvidet «3-retter», velkomstdrink og rause musikalske møter med festspillenes artister står på menyen. Det blir nytelser for både gane og øret når det utøves lekent mellom musikalske genre i samspill med inspirerende matopplevelser."

 

Verdenseledende utøvere og unge musikere

Verdensledende utøvere og pedagoger samles i Agder for å møte publikum og å veilede unge musikere fra hele verden. Publikum vil møte tilreisende artister på høyeste nivå alene eller sammen, tidvis også i samspill med deler av det aktive kulturlivet som allerede finnes i regionen.

I samspill med Savonlinna Music Academy i Finland og Virtuouso & Belcanto festival i Lucca, Italia, tar KIS et nytt steg i arbeidet med å bygge et høykvalitativt tilbud av (hovedsaklig klassisk) musikk for publikum på Agder. Dette gjør at de får besøk av flere titalls studenter fra hele verden med mål om å lære av de tilreisende mestere. Gjennom samarbeid med kulturskoler, videregående skoler, universitet, kirker og kulturhus håpe de å kunne sette et tydelig avtrykk i regionen.

Mer om Klassisk i sentrum Vinterfestspill her.